Bathroom 14

This small cloakroom didn’t allow for much alteration but the Client was unhappy with the mismatching feel to the cupboards and cistern, and that it was very dated. There was issues with the gas meter which was located below the cistern, so access was needed to read this, and the fuse board was in the cupboard above . The client was unhappy seeing this when opening the cupboard.
We discussed this and felt that a custom built frame would suit for this purpose and then doors were used to create a clean uniformed look. The meter box was given its own section so was not viewed when opening other cupboards, more storage was created above and below it. Panels were fitted on magnetic catches at floor level either side of the toilet which are easily removed to allow access to read the meter. A shallow rectangular basin was used , with a tap to the side to save space and another made to measure door as a fascia below the basin, to cover the basin waste pipes etc. A matching handle was used as a towel rail. Mosaic tiles in the alcove to create a feature wall, and cream tiles laid in brickwork pattern half way up the rest of the wall.